Kutsu julkistamistilaisuuteen!

8. helmikuuta 2012
Heikki Patomäen uusi tietokirja EUROKRIISIN ANATOMIA – MITÄ GLOBALISAATION JÄLKEEN? julkistetaan KESKIVIIKKONA 15.2. klo 13.30–14.30 Helsingin yliopiston uudessa Tiedekulmassa (Aleksanterinkatu 7).
Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen erikoistutkija Pekka Sauramo kommentoivat lyhyesti Heikki Patomäen 20 minuutin johdantoa, Valtiotieteellisen tiedekunnan dekaani Liisa Laakso vetää tilaisuuden. Kahvitarjoilu, TERVETULOA!
Kun tulevaisuuden ennakointi perustuu luuloon, talouden pyörremyrskyt tulevat pakostakin yllätyksenä. Globaali rahoituskriisi 2008–2009 ja sitä seurannut Euroopan velkakriisi on äimistyttänyt paitsi tavalliset kansalaiset myös useimmat niin sanotut asiantuntijat. Professori Heikki Patomäki kertoo miksi – ja ehdottaa miten valmistautua paremmin tulevaan ja avaa kipeästi kaivatun keskustelun vaihtoehdoista.
EUROKRIISIN ANATOMIA on ensimmäinen yleistajuinen esitys, joka purkaa huolellisesti auki Euroopan velkakriisin historian ja monikerroksiset syyt. Heikki Patomäki analysoi tarkkaan ristiriitaisen ja hauraan talous- ja rahaliiton EMUn valuviat, mutta keskittyy enemmän tulevaisuuteen kuin menneisyyteen. Mitä vaikutuksia on virallisilla uudistusehdotuksilla? Pitäisikö Suomen jättäytyä niiden ulkopuolelle? Auttaisiko eurooppalainen liittovaltio? Mitä pitäisi päätellä siitä, että EMU on kietoutunut osaksi finanssialan maailmanvaltaa?

Peruuttamattomasti yhteen kutoutuneessa maailmassa tarvitsemme kykyä ymmärtää historiallisesti kehittyviä ja nopeasti muuttuvia kokonaisuuksia, joiden osia me itse olemme. EUROKRIISIN ANATOMIA huipentuu visioon demokraattisesta globaalikeynesiläisyydestä.

Heikki Patomäki (s. 1963) on maailmanpolitiikan professori Helsingin yliopistossa ja vuonna 2012 vieraileva professori Ritsumeikanin yliopistossa, Kiotossa Japanissa. Hän on toiminut professorina myös Australiassa ja Britanniassa. Patomäki on julkaissut lähes 20 kirjaa, joista viimeisimmät ovat Uusliberalismi Suomessa (2007) ja The Political Economy of Global Security (2008). Hänen kirjansa ja keskustelunavauksensa herättävät vilkasta julkista keskustelua sekä Suomessa että muualla maailmassa.  
Heikki Patomäki: EUROKRIISIN ANATOMIA – MITÄ GLOBALISAATION JÄLKEEN?
Into-tieto ISBN: 978-952-264-128-1
Sivumäärä: 224, Nid., ovh: 27.00 €
Lisätietoja: www.intokustannus.fi
Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi, puh: 050 4362170
Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi