Kohti eurovaaleja!

11. kesäkuuta 2013

Kuten aiemmin jo kirjoitin, innokkaimmat ja kaukokatseisimmat ovat puhuneet tulossa olevista Euroopan parlamentin vaaleista jo pitkään ja patistaneet minua vasemmiston ehdokkaaksi. Eri puolille olen luvannut tehdä päätökseni ennen uuden puoluehallituksen ensimmäistä kokousta. Se pidetään huomenna 12.6.

Olen jo jonkin aikaa suunnitellut mahdollista kampanjaa ja pohtinut sen seurauksia esimerkiksi ensi vuoden ajankäytön kannalta (ja jos minut valitaan europarlamenttiin, yliopisto on luvannut antaa virkavapaata). Tähän mennessä parisenkymmentä aktiivia on ehtinyt ilmoittautua mukaan tukiryhmään. Kiitos teille!

Punavihreässä puoluekokouksessa Tampereella oli erinomaisen hyvä henki. Kokous myös osoitti, että vasemmisto haluaa avata etiikan ja politiikan horisonttia maailmanlaajuiseksi. Henkilökohtainen luottamuksenosoitus – valinta puoluehallitukseen – nosti tunnelmaa entisestään.

Kaikki tämä tukee ajatusta ehdokkuudesta. Varmuuden vuoksi kävin kuitenkin eilen vielä asian kaikki puolet läpi. Keskustelin eri näkökohdista myös erityisesti ystäväni Mika Rönkön kanssa. Hyvin mietitty on puoliksi tehty.

Päätökseni on, että asetun ehdokkaaksi.

PS. Huomisessa 12.6. kokouksessa puoluehallitus nimeää alustavasti joukon europarlamenttivaaliehdokkaita. Varsinainen päättävä elin tässä asiassa on kuitenkin puoluevaltuusto, joka asettaa kaikki ehdokkaat 23.-24.11. kokouksessa. Muita keskeisiä asioita ovat: uuden puoluehallituksen toiminta, puoluekokouksen päätösten läpikäyminen ja jatkotoimenpiteet niiden pohjalta (esimerkiksi punavihreä asiakirja), sekä uusi eurooppapoliittinen asiakirja, jonka on tarkoitus viitoittaa tietä myös kohti eurovaaleja.