Kampanjan avaus 11. helmikuuta 2014

28. tammikuuta 2014

On jo korkea aika vasemmiston ottaa aloite käsiinsä ja alkaa demokratisoida ja yhteisvastuullistaa niin Eurooppaa kuin globalisaatiotakin!

Soinilaiset räksyttävät, mutta vain vasemmistolla on näissä vaaleissa selvä ja kauaskantoinen muutosohjelma. EU:ta voidaan ja sitä pitää muuttaa – demokraattisempaan, sosiaalisempaan ja ekologisempaan suuntaan.

Jos vasemmiston linjaa ovat aiemmin luonnehtineet varovaiset ja epämääräiset kompromissimuotoilut, niin nyt suunnasta ei ole pienintäkään epäselvyyttä. Vasemmistoliitosta on kehittynyt entistä kosmopoliittisempi puolue, joka ottaa aktiivisesti osaa paitsi suomalaisiin myös eurooppalaisiin ja maailmanlaajuisiin poliittisiin prosesseihin. Uusliberaalin aikakauden loppu häämöttää. Ihmiskunnan historia alkaa vasta kun vapaudumme meitä kahlitsevista vääristä välttämättömyyksistä.

Pyrin Euroopan parlamenttiin edistämään muutoksia sekä unionin sisällä että maailmantalouden hallinnassa. Demokratisoimalla Euroopan integraation ja globalisaation luomme tilaa vapaudelle ja toisin toimimiselle arkielämässämme ja kaikissa asiayhteyksissä.

Pelkkä demokraattinen globaali-keynesiläisyys ei tietenkään yksin riitä, tarvitaan myös visio tuotannon uudelleen järjestämisestä tavalla joka samanaikaisesti takaa edellytykset kestävälle kasvulle sekä inhimilliselle vapaudelle, kukoistukselle ja kehitykselle, ts. kykenee toteuttamaan demokraattisen vasemmiston arvoja.

Vaalikevät avataan osaltani tiistaina 11.2. Laittakaa päivä kalentereihin ja tulkaa mukaan osallistumaan vuoropuheluihin!

Ensin on keskustelua EU-politiikasta Tulevaisuuden politiikkaa -kirjan pohjalta klo 17.30 Työväenliikkeen kirjastossa (Sörnäisten rantatie 25). Keskustelua johdattaa Jouko Kajanoja – ja yleisön toivotaan ottavan keskusteluun aktiivisesti osaa.

Sen jälkeen tutustutaan klo 19-22 Ravintola Mascotissa (Neljäs linja 2) ehdokkaan henkilöön ja näkemyksiin. Lisäksi Pia Lohikoski (VAS) puhuu Vasemmistoliiton EU-vaalilinjauksista. Iltatilaisuuden juontaa ja musiikista ja runoudesta vastaa Harri Hertell. Lava on hetkittäin vapaa myös innostavien mutta supertiiviiden puheiden esittämiseen.