Europarlamenttiehdokkaaksi?

24. toukokuuta 2013

Innokkaimmat ja kaukokatseisimmat ovat puhuneet tulossa olevista Euroopan parlamentin vaaleista jo pitkään ja patistaneet minua vasemmiston ehdokkaaksi.

Seuraavat europarlamenttivaalit järjestetään siis reilun vuoden kuluttua. Vaalit pitäisi pitää 5.-8.6.2014, mutta koska 8.6. on helluntai, EU:ssa harkitaan parhaillaan vaalien siirtämistä toukokuun 2014 loppupuolelle.

On todennäköistä, että suurin osa vasemmiston ehdokkaista nimetään puolueen uuden hallituksen kokouksessa kesäkuun puolivälissä, viikko puoluevaltuuston kokouksen jälkeen. Olen luvannut vahvistaa ehdokkuuteni viimeistään siihen mennessä – sikäli kuin päätän asettua ehdokkaaksi. Toisin sanoen asia pitäisi ehdottomasti ratkaista jo seuraavan parin kolmen viikon kuluessa.

Olen pohtinut asiaa monelta kannalta ja suunnitellut myös mahdollista kampanjaa, en pelkästään sisällön vaan myös käytännön toiminnan kannalta. ”Soitellen” ei vaaleihin kannata lähteä. Eduskuntavaalit 2011 opettivat monta asiaa.

Koska kampanja pitää toteuttaa normaalin yliopistotyön ohessa, se edellyttää aikataulujen suunnittelua ja koordinaatiota. Kampanjaa tukemaan olisi hyvä julkaista pieni kirja. Uskottava kampanja vaatii myös varoja, mutta rahoituksen tulee olla mahdollisimman riippumatonta ja demokraattista (lue blogini ”Järkeä ja oikeudenmukaisuutta vaalirahoitukseen”https://patomaki.fi/?p=245#more-245). Olemme pienessä piirissä vanhan tukiryhmäni kanssa pohtineet mahdollisuutta kansankeräykseen, jossa jokaista lahjoituseuroa kohti laittaisin saman verran omaa rahaa vaalikassaan ainakin johonkin riittävän korkeaan rajaan asti.

Ennen kaikkea kampanja ei ole realistinen ilman riittävän isoa ja aktiivista tukiryhmää! Tarvitaan myös joku vastuuhenkilö, joka ainakin kampanjan loppupuolella tekisi hommaa enemmän tai vähemmän täysipäiväisesti.

Pyytäisinkin nyt kaikkia niitä, jotka olisivat kiinnostuneita olemaan mukana tukiryhmässäni laittamaan minulle sähköpostia osoitteeseen heikki.patomaki (at) gmail.com. Kiitos paljon tuestanne jo etukäteen!!!